عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: تا زمانی که تحریم ادامه دارد امکان صادرات بنزین به امریکا نیز وجود ندارد، اما زمانی که گشایشهایی صورت گیرد این موضوع قابل مذاکره است.
روز گذشته در جریان سفر سیدابراهیم رئیسی به کشور قطر، دو کشور ایران و ونزوئلا یک گام دیگر برای توسعه روابط نفتی خود برداشتند، بدین ترتیب ایران و ونزوئلا با هدف گسترش همکاری در بخشهای مختلف صنعت نفت تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
سفیر ایران در چین اظهار داشت: : ایران از حیث ذخایر انرژی در رتبه دوم جهان قرار دارد منابع گاز و نفت ایران فرصت خوبی برای شرکتهای چینی است نیروی کار ارزان و کارآمد ایران نیز در کنار این موارد میتواند ضمن همکاریهای اقتصادی دو کشور به تولید و عرضه به بازار منطقه کمک کند.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی گاز با بیان اینکه، ما تقریبا یک میلیارد متر مکعب در روز مصرف گاز داریم، اگر ۲۰ درصد از این میزان صرفهجویی شود ۲۰۰ میلیون متر مکعب در روز گاز بیشتری برای صادرات خواهیم داشت، گفت: ما این امکان را داریم که به خطی که از آذربایجان به ترکیه میرود، متصل شده و به اروپا صادرات گاز داشته باشیم.
رییس کمیته مشترک بازرگانی ایران و ژاپن گفت: جزییات خرید نفت توسط ژاپن از ایران هنوز اعلام نشده، ولی از قدیم برخی کشورها مانند ژاپن و کره جنوبی بودند که از نفت ایران استفاده میکردند و کل سیستم آنها هم بر اساس نفت ایران طراحی شده بود. عدم خرید نفت هزینههایی را برای آنها هم تحمیل کرده و جایگزینی یک نفت دیگر برایشان هزینه داشته، ولی بههرحال تحریمها ...
حسن عباس زاده مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع در گفتگو با بازار درباره سند ۲۵ ساله ایران و چین گفت: دراین سند به صنعت پتروشیمی هم توجه شده است و حدود ۴۰ میلیارد ریال جذب سرمایه داریم.
تا زمان اعمال سیاستهای صحیح در عرضه انرژی داخل کشور و اصلاح الگو مصرف گاز، ضروری است ایران از فرصت سوآپ و یا ترانزیت گاز قطر به مقصد همسایگان با هدف ارتقای جایگاه خود به هاب گازی منطقه بهرهمند شود.
سفر رئیس جمهور و تیم همراه به قطر در شرایطی شکل میگیرد که اتفاقات مهمی در زمینه مبادلات گازی در دنیا شکل گرفته است و از همین رو ایده سوآپ گازی با اهداف مختلفی روی میز طرف قطری قرار میگیرد.
کارشناس حوزه انرژی گفت: باید آزادانه بازارهای مختلف شناسایی شوند، ما بازارهای خوبی در کره و ژاپن، آسیای شرقی و و اروپا داریم که باید بتوانیم آنها را بازگردانیم و نفت را به طور متنوع بفروشیم، محدود شدن به یک یا چند کشور خاص و انحصاری کردن کار خطرناکی است.
کارشناس حوزه انرژی گفت: در صورت اجرایی شدن برجام کشورهای اروپایی نیز که قبلا مشتری ما بودند، دوباره خرید میکنند و این به نفع ایران خواهد بود، تا بازارهای متنوع شوند و به آسیای جنوب شرقی محدود نشویم.
ایران به دنبال افزایش سهم خود از بازار سوریه و حضور پررنگ خود در این کشور است، به باور برخی از کارشناسان حضور اقتصادی ایران نباید تنها مختص بخش کالای باشد و میتوان به حوزه انرژی نیز تعمیم داد.
مدیرعامل یک شرکت خصوصی از صربستان در نمایشگاه ایران پلاست گفت: به دلیل وجود علاقمندیهای مشترک بین ایران و صربستان، امکان توسعه صادرات برای محصولات پتروشیمی بسیار فراهم است.
دکتر فشارکی معتقد است که بدون بازگشت نفت ایران، ظرفیت مازاد موجود در مجموعه کشورهای اوپک پلاس هر ماه کمتر و کمتر شده و این موضوع فشار رو به بالای بیشتری بر قیمت نفت وارد می کند.
صادرات نفت ایران در ژانویه از یک میلیون بشکه فراتر رفت. با احتساب بهای ۸۵.۵ دلاری برای بشکه می توان درآمد نفتی کشور در ماه گذشته را ۲.۵۶ میلیارد دلار و سهم هر ایرانی از آن را ۸۳۵ هزار تومان دانست.
سفیر سریلانکا در ایران حجم تولید محصولات تخصصی و نهایی صنعت پتروشیمی ایران را شگفتانگیز خواند و گفت: میتوانیم جایگاه ویژهای برای همکاری در این عرصه بین دو کشور تعریف کنیم.
مدیر تجارت بینالملل شرکت PGG برزیل با بیان اینکه با همکاری دولت برزیل در تلاشیم روابط خوبی با شرکتهای ایرانی برقرار کنیم، گفت: ایران یکی از عرضهکنندگان خوب محصولات پتروشیمی در جهان به شمار میرود و ما برای تأمین نیاز خود به این مواد، به ایران آمدهایم.
یک کارشناس حوزه بین الملل گفت: ما یک برنامه کلان نداریم؛ همه تخم مرغها را در سبد یک نوع انرژی خاص قرار دادهایم و دیپلماسی انرژی ما منحصر به نوع هستهای شده، درحالی که دیگر کشورهای دارنده منابع هیدروکربوری روی منابع نفت و گاز متمرکز شدهاند.